0

SUVI KUTSUB LOODUSESSE

Rein Kuresoo, Indrek Rohtmets, Hendrik Relve
EESTI ELUSLOODUS

Raamatut „Eesti elusloodus“  sirvis KRISTO ELIAS

Mida kontakt loodusega sinu jaoks tähendab? Kas looduses liikumine mahub lisaks tööle ka vaba aja tegevuste hulka?

Ma olen metsatalus üles kasvanud ja linna tulnud alles ülikooli. Seetõttu otsin ka ise alati kui vähegi võimalik loodusega kontakti. Õnn on töötada palju looduses, kuigi tegelikkuses tähendab televisioonitöö ikkagi palju ka siseruumides olemist ja arvutitööd. Seetõttu on vaja seda looduses olemist juurde tekitada. Olen suur rattasõidu sõber ja suvel võtan alati ette korraliku nädalase rattamatka. Samuti üritan seljakotiga matkata ja metsas ööbida. Suvel proovin üldse korraldada asju nii, et linnas tuleks võimalikult vähe viibida. Hea tahtmise korral on see täiesti võimalik.

Kellele ja miks võiksid soovitada raamatut „Eesti elusloodus”?

Ma arvan, et selle raamatu läbilugemine kuluks ära igaühele. Selleks ei pea olema süvahuvidega looduse­vaatleja. Minu arvates võiks see põnev raamat olla aabitsaks igale inimesele, kes vähegi toast õue peaks sattuma. Loodus on tegelikult igal pool meie ümber, ka linnas. Et loodust rohkem mõista, võiksime ka seal elavaid liike paremini tunda. Arvan, et inimkond on looduse suhtes aina hoolimatum just sellepärast, et me oleme loodusest võõrandumas, me ei tunne seda. Mulle meeldib, et raamat ei ole liiga spetsiifiline, vaid räägib ära põhitõed ja tutvustab eelkõige neid liike, kellega rohkem kokku puutume. Kellel tekib süvahuvi, saab juba edasi uurida. Ma ei ütleks ka enda kohta, et tean loodusest piisavalt, kuigi iga päev nende teemadega tegelen. Teadmisi võiks alati rohkem olla ning hea ja hariv raamat on ses suhtes ikka abiks.

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.