0

Rein Kuresoo raamatu “Seal, kus talvituvad suituspääsukesed” esitlus

Olete oodatud Rein Kuresoo uue raamatu “Seal, kus talvituvad suitsupääsukesed” ESITLUSELE 29. novembril kell 17 Tartu Ülikooli loodusmuuseumis.

Autoriga vestleb Andres Koppel.

Rein Kuresoo
SEAL, KUS TALVITUVAD SUITSUPÄÄSUKESED. Reisijutte Mustalt Mandrilt
Toimetanud Riste Keskpaik
288 lk, kõva köide

Rein Kuresoo on loodusgiid ja kirjamees, kes juba hulk aastaid järgib paljude meie rändlindude kommet pageda võimaluse korral sügistalviste ilmade eest Aafrikasse. Nende kaante vahele on kogutud tema reisijutud Botswanast, Sambiast ja Ugandast.

Autor kirjutab Musta Mandri loodusest bioloogi täpsuse, laiemat ökoloogilist pilti haarava selguse ning hõrgu aistilise tundlikkusega.

Raamatust saab teada, mismoodi lõhnab veel sadamata vihm või telgi seina taga ragistav elevandipull, kuidas kõlab maasarviku hommikutervitus või mis tunne on lõvile kahe meetri kauguselt silma vaadata. Nagu reisijuttude puhul ikka, on tabavate looduskirjelduste vahele mahtunud ka rohkesti seiklusi, naljakaid juhtumisi loomade ja inimestega, pajatusi kohalikust elu-olust ning rohkesti fotosid.