0

Lembit Uustulndi romaani “Avameri. Kalamehe mõrsja” esitlus

Olete oodatud Lembit Uustulndi uue romaani “Avameri. Kalamehe mõrsja” ESITLUSELE 25. jaanuaril kell 16 Kuressaare Linnateatri sinises saalis.

Üritust hoiab õigel kursil Tõnis Kipper ja meelt lahutab akordioniduo Rein Orni juhendamisel.

Lembit Uustulnd
AVAMERI. KALAMEHE MÕRSJA
Toimetanud Velve Saar
Kujundanud Mari Kaljuste
336 lk, kõva köide

Romaan „Avameri. Kalamehe mõrsja” on järg romaanile „ Avameri. Kapten”. Romaanis jätkuvad SRTR Roobaku meeskonna ponnistused kalapüügil Aafrika vetes ning ootamatu dokiremont Luandas, kus samal ajal on poliitiline situatsioon läinud väga teravaks, kaldal käib sõda ja kohalikule nõukogude kogukonnale on välja kuulutatud 48-tunnine valmisolek evakuatsiooniks. Selles segaduses, kus keegi ei tea ega tahagi midagi teada, peab noor kapten Volmer näitama iseloomu. Kolhoosi Kaluri Poeg tegevusele on tugeva pitseri vajutanud babiidi-afäär, kuid sellele vaatamata peavad inimesed leidma võimaluse oma töid ja tegemisi jätkata ja nagu ütleb püügiosakonna ülem Olev Räim: „Alati on kusagil midagi uuritud ja puuritud, mida meie sinna parata saame. Meie jätkame oma taotlusi ja asja ajamist sama rahulikult ja järjekindlalt kui varem …”