0

VARRAK 30: lugemist soovitab aasta raamatusõber Puänt

Jätkame juubelikingiks saadud raamatusoovituste avaldamisega. Head lugemist soovitab raamatupood Puänt ehk Elisa-Johanna Liiv ja Triinu Kööba, kes pälvisid tänavu aasta raamatusõbra tiitli – raamatute südamega tutvustamise, noorte autorite toetamise ning kangelasliku püsimise eest heitlikel aegadel.

Teffi „Šampanja teetassidest. Minu viimased päevad Venemaal“

 

Teffi kirjeldab 1918. aastal alguse saanud teekonda, mil põgeneti Venemaalt pandeemia, nälja ja vägivalla eest. Nii traagilised kui õnnelikud juhtumised on niivõrd haaravalt kirja pandud, et tihtilugu läheb meelest, et tegu on tõestisündinud looga. Teffil on oskus ka keerulistest situatsioonidest humoorikalt jutustada. Nauditav lugemine!

Vaata raamatut

 

 

 

Piotr Socha „Mesilased“

 

Kui oled kunagi tahtnud mesilaste maailmaga tutvuda – üksi või koos lastega – siis see on suurepärane raamat alustamiseks. Kui kaua mesilased Maal elanud on, kuidas ja miks toimetanud, millised on metsamesinduse seadused ja palju muud. Mõnusalt suured pildid haaravad lugeja pikalt enda lummusesse.

Vaata raamatut

 

 

 

Pjotr Aleškovski „Kala. Ühe rände lugu“

 

Tadžikistanis üles kasvanud vene tüdruku, Vera, lugu. Trauma noorpõlves, mees, kes kukub jooma ja siis hakkab paadunud usklikuks, koos perega Venemaale põgenemine, töö ja söögi otsingud, lahked eesti taadid ja memmed, kes õigel hetkel Vera elu päästavad (kaudselt ja otseselt), elu Moskvas. See on lugu kõige kiuste elamisest ja inimestes hea leidmisest. Koos autori tihedate kohakirjeldustega on see raamat rännak nii ruumis kui inimhinges.

Vaata raamatut

 

 

 

Eesti ravimtaimed 1, 2, 3

Kunagi pole liiga hilja tutvust teha meie imeliste ja võimekate ravim- ning maitsetaimedega. Raamatute abil saab kenasti selgeks, kus, millal ning millistes tingimustes keegi kasvab, milline välja näeb ja kuidas on ravimtaime kõige parem kasutada.

Iga taim on varustatud väikese ajaloolise ülevaatega, vanade retseptidega, toimega, keemilise koostise ja kaasaegsete teadusuuringutega ning ilusate illustratsioonidega, et ikka teaks, mida otsida.

Vaata raamatuid

 

Andrus Kivirähk „Konna musi“

 

Kõike, mida loed, ei tasu tõe pähe võtta.

Suurte ootuste ja pruntis huultega jooksevad rebane, jänes ja hunt võidu konnasid otsima, keda saaks musitada ning peale mida nende elud peaksid muutuma. Läheb hoopis teisiti, kui nad oodanud olid, aga sellest polegi tegelikult väga midagi, sest nüüd saab tantsida ja mitte kunagi pole enam igav.

Tore lasteraamat väikese krutskiga!

Vaata raamatut

 

 

 

Mõnusat lugemist!

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.