0

Fotograaf Kaare Sova: Olga sihikindlus on imetlusväärne

Tutvusime Olgaga maikuus, kui hakkasime koos raamatut tegema. Meil klappis kohe algusest peale, kuna oleme üpris sarnased. Olga on enesekindel, väga töökas ja organiseeritud. Tema sihikindlus on imetlusväärne.

Kõige raskem oli tulla toime pingega. Ühel päeval sai teoks ka minu suurim hirm: fotoaparaat lõpetas töötamise ja olin sunnitud laenama võõra tehnika. See oli paras katsumus.

Kõige keerulisem oli pildistada läikivaid koogikesi, sest nende pinnalt jäid näha nii laelambid kui ka fotograaf ise. Kõige mõnusamad olid saialised, sest neid võis julgelt liigutada ja sättida, ilma et midagi kogemata katki teeks.

Mul vedas, sain maitsta kõiki raamatus olevaid desserte. Need olid super head, ausalt! Pikemalt mõtlemata teeksin kohe šokolaadi-kirsiprofitroole. Mulle endale tundus söögi­tegemine pikka aega tüütu kohustusena, aga ühel hetkel avastasin Nami-Nami kokandusportaali, kus aastaid tagasi korraldati iga­kuiseid kooskokkamisi. Need olid väga inspireerivad ja minu suhtumine muutus täielikult.

Minu järgmine töö ongi 24 vahvat retsepti ja meisterdamisideed Nami-Nami traditsioonilisse jõulukalendrisse.

Fotograafiat ja küpsetamist ühendab loomingulisus.
Mida rohkem harjutad, seda ägedamad kunstiteosed valmivad, olgu siis köögis
või fotostuudios. Oma töös klientidega pean tihti samamoodi „retseptis” näpuga järge ajama nagu küpsetades, et kõik nõudmised ikka fotole jõuaksid ja sünniks isuäratav pilt.

Mul on rakenduslik kõrgharidus teenindusjuhtimise erialal ning kaks kutseharidust: hotelliteenindus, kondiiter. Fotograafia huvitas mind juba lapsepõlves, kui käisin seebikarbiga looduses samblikke pildistamas. Rohkem hakkasin sellega tegelema siis, kui alustasin toidublogi kirjutamist aastal 2009.

Mulle meeldib küpsetada siis, kui selleks on tuju ja piisavalt aega. Siis naudin iga liigutust ja võin isegi ahju ees istuda ning vaadata, kuidas kook küpseb. Erilised lemmikud on pohla-­karamelli kringel, puuviljakeeks ja jõulude ajal minipiparkoogid.

Viimane kööginipp, mille kasutusse võtsin, on see, et tühjaks pressitud laimid ja sidrunid ei lenda kohe prügikasti, vaid hõõrun nendega ka kraanikausi puhtaks. Veidi soodat lisaks ja särav, värskelt lõhnav kraanikauss garanteeritud!