0

Aurora Teagardeni paeluvad müsteeriumid

Kas liituksid kurjakuulutava klubiga, kus soritakse valusates mälestustes ning lahendatakse ajaloos asetleidnud meeldejäävamaid mõrvajuhtumeid? Aurora Teagardeni krimiromaanisarja peategelane Aurora on just sellise klubi eestvedaja. Mis saab aga siis, kui ühel hetkel leiavad klubi liikmed ennast mitte kõrvalvaataja ja müsteeriumi lahendaja rollist, vaid hoopis tõelise mõrvaloo keerises, kus keegi pole väljaspool ohtu? Sellise olukorra muudab veelgi keerulisemaks verdtarretav tõdemus, et mõrtsukas saab olla vaid üks nende endi seast – kelle otsa vaadata, keda kahtlustada?

Aurora Teagarden elab Georgia osariigis asuvas väikeses linnakeses, Lawrencetonis. Pealtnäha rahulik ja turvaline linnake peidab endas saladusi, mida raamatukoguhoidjast Aurora lahendama asub – ta laseb käiku enda südikuse ja Tõeliste Mõrvade klubi kogunemistelt saadud teadmised ning püüab välja selgitada tõelise mõrvari. Kas tal see õnnestub või jõuab mõrvar enne temani? Üks on selge, alates saatuslikust õhtust ei maga rahulikus linnas enam rahulikult mitte keegi.

Aurora Teagardeni krimiromaanisarja autor Charlaine Harris on hoidnud lugejaid innukalt lehti pööramas alates 1990. aastast, mil ilmus esimene romaan. 2017. aastal nägi ilmavalgust sarja kümnes Aurora ohtlikest seiklustest jutustav krimilugu. Krimiromaanisarja vastuvõtt on olnud lugejate poolt lausa nii soe, et Aurora on leidnud tee ka teleekraanile – kümnest raamatust on saanud kümme filmi. Selle pika teekonna jooksul saame osa Lawrencetoni linnaelanike tegemistest ning sellest, mis suunas areneb mõrvamüsteeriumite uurimise kõrvalt ka Aurora enda elu.

Tuntust on kirjanik Charlaine Harris lugejate ja vaatajate hulgas senimaani kogunud eelkõige Lõuna-Louisiana vampiiridest kõnelevate raamatute ja HBO telesarjaga „True Blood”. „Puhas veri“ menusarja peategelane Sookie Stackhouse on õppinud elama kummalise oskusega – tal on võime kuulata inimeste mõtteid.

Eesti lugejateni jõudsid Aurora Teagardeni krimilood sel aastal, mil kirjastus Varrak andis välja kaks esimest raamatut „Tõelised mõrvad“ ja „Pealuu päranduseks. Kolmandat osa on eesti keeles oodata 2022. aasta suvel. Aurora Teagardeni krimilugudel põhinev telesari on samuti eesti vaatajateni jõudnud – vankumatust pingest pakatavaid filme näitab Kanal 2.  Tõsiasi on see, et kes korra juba Aurora Teagardeni maailmasse sisse piilub, sel on keeruline sealt end välja murda – uued müsteeriumid, katkematu pinevus ning hea huumor hoiavad lugeja silmi naelutatult raamatul.

Menukat raamatusarja soovitab ka suur krimkade austaja Jaan Martinson: „Harrise kirjutatud Teagardeni raamatud on üks parim näide kirjandusstiilist cozy crime ehk õdus krimiromaan, mida on mugav kamina ääres veini rüübates lugeda. Ei mingit seksi ega vägivalda, kuritegusid lahendab amatöör, mitte politseinik või detektiiv ning sündmused toimuvad väikses intiimses kogukonnas.“

 

Põnevat lugemist!

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.