0

5 kauaoodatud raamatut ilmuvad Varraku kuldsarjas

On aeg Varraku 30. juubeliaasta pidulikult lõpetada!

Selle tähistamiseks oleme hoolega välja valinud viis võimast raamatut läbi aegade ning avaldame need uuesti uhkes Varraku kuldsarjas.

Raamatuteks on Iris Murdochi „Meri, meri“, John Steinbecki „Hommiku pool eedenit“, Doris Lessingi „Kõige ilusam unelm“, Carlos Ruiz Zafoni „Tuule vari“ ja Haruki Murakami „Elevant haihtub“.

Need kõik on auhinnatud ja ajatud romaanid, mis on olnud populaarsed nii maailmas kui ka meil Eestis. Samuti on kõik need teosed ühel või teisel viisil ka Varrakule olulised ja meie lugejad ootavad nende kordustrükke väga.

Kuldsarja raamatud saavad erilise musta ja kuldse kuue. Sarja raamatud on imeilusad ning sobivad seega hästi nii kinkimiseks kui ka aukohale enda raamaturiiulisse. Rääkimata nende teoste väärikast ja sügavast sisust.

Raamatud ilmuvad veebruaris ja märtsis. Juba praegu on teil aga võimalus neid ette tellida!

Iris Murdoch „Meri, meri“

Iiri-inglise kirjanik ja filosoof Dame Iris Murdoch on oma raamatutes lahanud hea ja kurja, seksuaalsuse, moraali ja alateadvuse küsimusi. Ta on kirjutanud toonilt väga erinevaid teoseid, koomilisest sügavalt traagiliseni, kuid neid kõiki ühendab tegelaste siseelu, nende hinge keerdkäikude ja valikute nüansirohke kirjeldamine.

1978. aastal Bookeri preemia saanud romaani „Meri, meri” peetakse üheks paremaks tema teoste seas.

Romaani peategelane Charles Arrowby, tuntud teatrilavastaja, on tulnud elama üksikusse majja mere kaldal. Aga tema nii igatsetud üksildane ja lihtne elu ei kujune oodatult rahulikuks. Majas paistab kummitavat, naised, kelle eest ta lootis pääseda, ei jäta teda rahule, samuti Londoni sõbrad, aga kui ta avastab, et lähedases külas elab tema noorpõlvearmastus, pühendab ta kogu oma energia sellele, et teda „päästa”.

 

„Meri, meri“ on meistrisulega kirja pandud romaan, milles elab omaenda iseseisvat elu meri, igavese ja muutliku elu sümbol.

Raamatuga saad tutvuda siin: https://varrak.ee/raamatud/meri-meri/

 

 

John Steinbeck „Hommiku pool Eedenit“


1940. aastal Pulitzeri preemia ja 1962. aastal Nobeli kirjanduspreemia saanud autori võimas perekonnasaaga.Raamatu „Hommiku pool Eedenit” (1952) aluseks on Ameerika olustikku kantud piiblilegend Kainist ja Abelist. Tegemist on ühelt poolt perekonnalooga ja põlvkondade konflikti kujutusega, teiselt poolt aga vaeb kirjanik oma raamatus selliseid igavesi teemasid nagu headus ja kurjus, andestamine ja kättemaks, saatusega leppimine ja sellele väljakutse esitamine. Värvikad ja tugevad tegelased, meeldejäävad looduskirjeldused ja omamoodi romantilis-filosoofiline elunägemine teevad raamatu tõeliselt nauditavaks. Romaani põhjal on 1955. aastal tehtud ka samanimeline menukas film.

John Steinbeck on tuntuks saanud sotsiaalse temaatikaga romaanidega, millest kõige kuulsamaks peetakse 1939. aastal ilmunud „Vihakobaraid”. Saksa, inglise ja iiri päritolu Steinbeck elas suure osa oma elust Californias, ning sellest piirkonnast kõneleb ka enamik tema teostest. Noorukieas ja nooruses tuli tal elatist teenida mitmesuguste töödega, teiste seas ka farmides hooajatöödel käimisega, ning ta teadis hästi, mida tähendab sealne elu. Mitmed tol ajal kohatud inimesed on leidnud hiljem mingil kujul tee ka tema raamatutesse. Steinbecki peetakse vaieldamatult üheks ameerika kirjanduse hiiglaseks, kelle teosed ei ole aastatega oma mõjuvust kaotanud.

Tutvu raamatuga: https://varrak.ee/raamatud/hommiku-pool-eedenit/

 

 

Doris Lessing „Kõige ilusam unelm“

Doris Lessing kirjutas „Kõige ilusama unelma” pärast seda, kui oli lõpetanud oma kaheköitelise autobiograafia, ning nimetas seda autobiograafia kolmandaks köiteks. Valdavas osas lähtus ta raamatu kirjutamisel isiklikest kogemustest, ka selles, mis puudutab Zimbabwes toimunut. Tema enda West Hampshire’is asuvas majas elasid just samamoodi noored nagu raamatu peategelase Francese majas ning tal oli võimalik jälgida nende hilisemat elukäiku.

Perekonnaloo tegevus hõlmab suurema osa kahekümnendast sajandist, keskendudes eelkõige kuuekümnendatele aastatele, vastuolulisele ajale, mille üle praegugi vaieldakse.

Tolle aja noored ihkasid vabadust ja teistsugust elu, kui olid elanud nende vanemad. Nad ise pidasid ennast romantilisteks idealistideks, kuigi vanemad inimesed olid veendunud, et nende suhtumisi ja soove on mõjutanud eelkõige hiljuti lõppenud sõda ning et nad on lihtsalt sõja järjekordsed ohvrid.

Julia ja Frances, vanaema ja ema, aitavad mitte üksnes oma lapsi ja lapselapsi, vaid ka nende sõpru, kes samahästi kui elavad suures külalislahkes majas. Teemad ja ideoloogiad, mida kuuekümnendatel laua ümber arutatakse, viivad seal istunud noored hiljem võimukoridoridesse, ajakirjandusse, aga ka Kolmandasse Maailma, ning ühe neist aidsi all kannatavasse Lõuna-Aafrika külasse.

Lessing tajus väga tundlikult kõike, mis toimus ühiskonnas, ning seda kui täpne oli mõni tema tähelepanek ja isegi ennustus, võis sageli mõista alles hiljem. Lõuna-Rodeesias kasvamine ja hilisem elu Inglismaal andsid talle teistsuguse vaatenurga ja arusaamise kui nii mõnelegi teisele vaid ühes keskkonnas elanud inimesele. Teda on ka nimetatud üheks 20. sajandi olulisemaks mõtlejaks.

Tutvu raamatuga: https://varrak.ee/raamatud/koige-ilusam-unelm/

 

 

Carlos Ruiz Zafón „Tuule vari“

„Tuule vari”, mille sündmused langevad ajavahemikku 1945–1966, jutustab loo Daniel Semperest, kes on sõjajärgses koolerapuhangus kaotanud ema ning avastab ühel hommikul ärgates, et ei mäleta enam oma ema nägu. Et poega lohutada, viib Danieli vanaraamatukaupmehest isa ta Unustatud Raamatute Surnuaeda – salapärasesse raamatukogusse, mida hoiavad elus Barcelona haruldaste raamatute kaupmehed ning kuhu on varjule toodud raamatud, mille maailm on unustanud ja mis ootavad seal, et keegi neist jälle hooliks.

On tavaks, et kui keegi tuleb esimest korda sellesse paika, saab ta raamatukoguriiulite labürindist valida endale ühe teose, mille võtab oma kaitse alla, andes lubaduse kanda hoolt, et see mitte iialgi ei kaoks, vaid elaks igavesti. Raamat, mille Daniel välja valib – või raamat, mis valib välja Danieli –, on kellegi Julián Caraxi romaan „Tuule vari”. Püüdes salapärase autori kohta rohkem teada saada, paotab Daniel ukse ühte Barcelona süngesse saladusse ning märkamatult on nii tema kui tema lähedased saanud osaks sellest loost, muutunud etturiteks mängus, mis ei sõltu enam neist endist.

Peategelase täiskasvanuks saamise ja armastuse lugu kulgeb kõrvuti minevikust kooruva nukra looga hukule määratud armastusest, vihkamisest ja kättemaksust, seda kõike gootiliku põnevusromaani võtmes.

„Tuule vari” on tänaseks tõlgitud juba rohkem kui 30 keelde ning selle raamatuga võrdset müügiedu on hispaaniakeelsete autorite teostest nautinud vaid García Márqueze „Sada aastat üksildust” ja Cervantese „Don Quijote”.

Carlos Ruiz Zafón nägi oma korteri aknast Sagrada Família pooleliolevat ehitust ning lõi oma raamatute maailma, paigutades kesksele kohale neli kõrguvat torni. Ta ehitas oma teostega oma Barcelona, mis paikneb silmale näha linna sees, taga või kohal ning on paljudele tema lugejatele juba sama reaalne kui linn, milles nad kõnnivad. Praegu tehakse Barcelonas juba Zafóni lugejatele ekskursioone tema raamatute paikadesse ning jälle kord on leidnud kinnitust see, et kirjanikud suudavad täita füüsilise ruumi oma kujutlusega ja jagada seda lugejatega, andes sellele ruumile uue elu.

Raamatuga saad tutvuda siin: https://varrak.ee/raamatud/tuule-vari/

 

 

Haruki Murakami „Elevant haihtub“

Haruki Murakami novellikogu „Elevant haihtub” koondab novelle aastatest 1983–1990. Nagu Murakamile iseloomulik, on ka seekordsete novellide tegevuspaik tänapäevane suurlinn, kus tegelastel – kontoritöötajatel, klienditeenindajatel, koduperenaistel – tuleb seista silmitsi üksinduse, sassis inimsuhete, pettekujutelmade ja sooviga hallist argipäevast välja rabeleda.

Igaüks neist otsib väljapääsu omal ettearvamatul ja kohati absurdsel moel: kes üritab hulkuma läinud kassi üles leida, kes oma minevikumälestustes korda luua; mõni saadab võhivõõrale intiimse sisuga teate, mõni teine jälle otsustab südaööl pagariäri röövida.

Need aga, kes on lahenduse otsimisega liialt kaua viivitanud, satuvad ühel hetkel olukorda, kus unenägudest saab reaalsus: neil tuleb taluda unepuudust, mis kestab nädalaid, kohtuda TV-inimestega või olla tunnistajaks sündmusele, kus linna ainuke elevant ühel heal päeval lihtsalt õhku haihtub.

Haruki Murakami on jaapani kirjanik, keda on Jaapanis süüdistatud ka liigses läänelikkuses. Igatahes on tema paeluvad ja kummalised, fantaasiamaailma ja reaalsust ootamatul kombel siduvad raamatud laialt loetud nii tema kodumaal kui ka Läänes. Tundub, et igavalt pole tal võimalik kirjutada, olgu siis tegu lühijuttude, mahukate romaanide või hoopis oma jooksuharrastusest kirjutamisega.

Tutvu raamatuga: https://varrak.ee/raamatud/elevant-haihtub/

 

Varraku kuldsarja raamatud on võimalik tellida ka komplektina. Siis tuleb teil aga natukene oodata, kuniks kõik sarja viis raamatut on ilmunud. Varraku kuldsarja komplekti saadame tellijatele niipea, kui sari on koos.

Kogu komplektile saad veel pilgu peale heita siin: https://varrak.ee/raamatud/komplekt-varraku-kuldsari/

 

 

Me soovime, et see ilus ja väärikas Kuldsari toob teile rohkelt rõõmu ja mõnusaid lugemiselamusi!

 

Head lugemist!

Kirjastus Varrak

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.