0

Lemberomaanide suurmeister Rosamunde Pilcher

ROSAMUNDE PILCHER on üks tuntumaid ja armastatumaid lemberomaanide autoreid maailmas. Tema romaane on kogu maailmas müüdud üle 60 miljoni eksemplari.

Pilcher sündis Cornwallis 1924. aastal. Kirjutama hakkas ta seitsmeaastaselt ja avaldas oma esimese novelli, kui oli 15. Ta oli abielus Graham Pilcheriga ja nad elasid oma nelja lapsega Šotimaal. Rosamunde Pilcher suri 2019, olles 94-aastane.
Oma esimesed kümme romaani avaldas Pilcher Jane Fraseri pseudonüümi all. Alates aastast 1965 kirjutas ta romaane oma nime all. Tema läbilöögiromaaniks sai „Merikarbiotsijad” (1987), perekonnasaaga, mis räägib Keelingite pere elust läbi kolme põlvkonna. Peategelane Penelope Keeling vaatab tagasi oma elule muutuvas maailmas ja elule Suurbritannias Teise maailmasõja
päevil. Romaan tõlgiti rohkem kui neljakümnesse keelde, 1990ndatel oli Rosamunde Pilcher üks enim müüdud naiskirjanikke. Tema ülipopulaarsete romaanide hulka kuuluvad veel
„September” (1990), „Kojutulek” (1995), „Talvine pööripäev” (2000).
Kirjandusauhindade züriid on öelnud, et Pilcher paistab silma perekonnasaagade toomisega laiema publikuni ning armastusromaani žanri tõstmisega kõrgemale kirjanduslikule tasemele.
Pilcheri romaanid on eriti populaarsed Saksamaal, kus rahvuslik telejaam ZDF on tootnud mitmete tema lugude alusel kümneid telefilme. Aastal 2002 sai Pilcher Briti Turismiauhinna mõju eest, mida tema romaanid on avaldanud turismile Cornwallis.

Rosamunde Pilcher on märtsikuu valikraamatu “Kodune paik” autor