0

Raivo Männi raamatu “Ürgema needus ja teisi jutte loodusest ning inimesest” esitlus

Olete oodatud Raivo Männi uue raamatu „Ürgema needus ja teisi jutte loodusest ning inimesest“ ESITLUSELE 25. mail kell 16 Tartu Ülikooli Oecologiucumi 6. korruse puhkealal.
Raamatut aitab tutvustada TÜ käitumisökoloogia professor Peeter Hõrak.

Raivo Mänd
ÜRGEMA NEEDUS ja teisi jutte looduses ning inimesest
Illustreerinud Urmas Nemvalts
Toimetanud Eha Kõrge
224 lk, kõva köide

Toimetanud Eha KõrgeLigikaudu miljard aastat tagasi juhtus tollaste algeliste elusolendite maailmas midagi, mis andis nende järeltulijatele tohutu eelise, aidates kaasa tänase hämmastava elurikkuse kujunemisele. See midagi oli sugulise sigimise tekkimine ja sugupoolteks eristumine. Kuid hea asjaga kaasnes ka hind. Seda hinda võib võrrelda iidse needusega, mis tollest kaugest ajast peale enamiku liikide, ka inimese eri sugupooltel lasub ja mis muudab need oma väljanägemiselt ja käitumiselt erinevaiks ning samal ajal üksteisest lahutamatuiks.

Raamat räägibki suuresti sellest, miks ja kuidas selle needuse pitser tänapäevastegi elusolendite ning sügava alateadvuse kaudu ka meie, inimeste, igapäevast käitumist ja otsustusi mõjutab ja konflikte põhjustab. Seda tõsist teemat käsitleb autor värvikas, kaasakiskuvas ja kõigile arusaadavas vormis.

Raamatu autor on Tartu ülikooli professor, rahvusvaheliselt tuntud loodusteadlane, kes kogu elu on uurinud loomariigi sigimiskäitumist ja õpetanud üliõpilastele elusolendite, sealhulgas ka inimeste käitumise bioloogilisi aluseid.

 

 

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.