0

Raamatu “Imedeilm on kõigile” esitlus

Olete oodatud raamatu „Imedeilm on kõigile“ esitlusele 7. oktoobril kell 18 Dokfoto keskuses (Telliskivi 60a-5).
Raamatust, selle väljaandmise tagamaadest ja järellainetusest vestlevad tõlkija Leelo Jõulu ja Dokfoto Keskuse kuraator Toomas Järvet.

 

IMEDEILM ON KÕIGILE
Originaal: Meseország mindenkié
Ungari keelest tõlkinud Leelo Jõulu
Luuletõlked ungari keelest Mirjam Parve
Toimetanud Katrin Naber
Illustreerinud Lilla Bölecz
184 lk, kõva köide

Kogumikus on tuntud lood uues kuues, kangelasteks tegelased, kellesse pahatihti suhtutakse eelarvamusega. Autorite hulgas on juba nii nimekaid kui ka alles oma loometeed alustavaid kirjanikke. Nende kirjutatud muinasjutud kõnetavad kõiki, kellel on (olnud) keeruline maailmas oma kohta leida. Ehkki oleme kõik erinevad ja käime igaüks oma teed, on imedeilma värav kõigile valla.

Tegelaskond on värvikas: tugev ja aktiivne kangelanna Margaret, Kreeka mütoloogiast tuntud Kaineus – poisiks muutunud tüdruk, prints Bence, keda sugugi ei huvita mõõgavõitlus ega kangelasteod, pisike roma tüdruk, kes oma väiksusest hoolimata teeb suuri tegusid, lapsendatud Raua-Laci, emata ja alkoholi küüsis oleva isaga kasvav Roosi, prints, kelle südamesse poeb teine prints. Tegevus on sageli toodud kaasaega ning elulised lood käsitlevad aktuaalseid probleeme, ent muinasjutud jäävad ikkagi muinasjutuks – kui üksteist aktsepteerime ja toetame, lõpeb iga lugu õnnelikult. Maailm on mitmekesine ja kirju ning erinevustest hoolimata on ruumi kõigile. Tere tulemast imedeilma!

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.