0

Raamatuklubi käis Prantsuse Rivieral

Reis toimus 24.–29. septembril 2023.

Pilte näed siit

Meie reis Prantsuse Rivieral ehk Côte d’Azuril hõlmab kahe Prantsusmaa departemangu – Alpes-Maritimesi ja Vari – rannikuid ning ulatub Itaalia piirist kuni Saint-Tropez’ni.
Reisi juhib Prantsusmaal elav litsentseeritud giid Sirje Lefebvre.
Lendame mugavalt otselendudega ja elame kogu reisi vältel samas südalinnahotellis Nizzas. 

Piirkonna kese on Nice ehk Nizza. Linna rajasid kreeka koloonia Massalia (praegu Marseille) elanikud umbes aastal 350 eKr pärast võitu kohalike liguuride hõimude üle ja pühendasid linna võidujumalanna Nikele, andes sellele nimeks Nikaia, millest on aja jooksul saanud Nice. Nice on linna ametlik nimi prantsuse keeles. Inglise, itaalia, saksa ning vene keeles, kust see eesti keelde tuli, on nimeks Nizza. Peale prantsuse keele räägitakse siin ka kohalikku keelt – nissardi murrakut, mille kohaselt on linna nimi Nissa.

 REISIKAVA

1. päev

Otselend Tallinn – Nice Côte d’Azur 07.10–09.35 Air Balticuga.
Teeme bussiekskursiooni käigus esmatutvust Nizzaga. Näeme kuulsat rannapromenaadi Inglite lahe ääres koos sealsete luksushotellide ja -villadega, mäe otsas seisvat kindlust, venelaste linnaosa, uhket Nikolai katedraali 19. sajandist, Cimiez’ aristokraatide kvartalit ning vana kloostrit, mille aiast avaneb imeline vaade linnale ja Vahemerele. Heidame pilgu II sajandist pärit galloromaani keskusele, kus võib näha areenide ja termide varemeid.
Lõunatame ja majutume hotelli.
Pealelõunal meeleolukas sõit piki Vahemere rannikut kuni Cap Ferrat’ neemeni külastamaks parun Ephrussi de Rothschildi fondi: kauni aia keskel asuvat roosat villat, kus võib imetleda portselani erakogu ning vaadata filmi kollektsiooni ning maja ajaloost. Seda peetakse üheks kaunimaks Prantsuse Riviera palatsoks ning Villefranche’i lahele avanevast vaimustava vaatega aiast leiame nii muusikalised purskkaevud, väikesed tiigid kui ka eksootilised taimed.

2. päev

 Teeme jalutuskäigu Nizza vanalinna käänulistel tänavatel ja maalilisel lilleturul Saleyal. Astume sisse ka mõnesse barokk-kirikusse, nagu SainteRéparate (Nizza kaitsepühak). Vaatame, kuidas edeneb kalamüük kalaturul ja kuidas kohalikud pereemad ostavad juurvilju-köögivilju lõunasöögi tarbeks. Tutvume Lascarise paleega, kus praegu asub Nizza vanim apteek (aastast 1738).

Kel jaksu, võib ronida vanalinna külje all asuvale 92 m kõrgusele mäele, kus oli kunagi kindlus. Kaunis vaade linnale ja Vahemerele on garanteeritud!

Lõunatame vanalinnas.
Pealelõunal külastame ajaloolist maiustustevabrikut Confiserie Florian Nice.
Õhtul vaba aeg.

3, päev

Peale hommikusööki sõidame piki Vahemere ranniku mägiteid, läbi kaunite külakeste ja suvituslinnade Monacosse. Monaco, kus kahel ruutkilomeetril elab umbes 3000 inimest, elatub pangandusest, kasiinomajandusest ja turismist.

Teeme jalutuskäigu  vanalinnas, vaatame katedraali, kuhu on maetud Grace Kelly ja vürst Rainier. Külastame vürstide paleed, kus saame palju teada Grimaldide dünastia kohta. Soovijatel jääb aega käia ka Lõunamere kalade akvaariumis.
Lõunatame ja seejärel heidame pilgu peale rikkuse kontsentratsioonile Monte Carlos: luksuslikud paleed ja villad, jahid, autod, kuulsate ja ilusate paraad. Näeme ka vormel 1 ringrada, lõõgastavat Jaapani aeda, ooperiteatrit, mille ühes tiivas asub maailma üks kaunimaid kasiinosid. Soovijad võivad nautida Monaco luksuslikku miljööd ka kohvikus Café de Paris, et ühtlasi piiluda, milline kuulsus väljub vastas olevast Hotel de Paris’st.

Tagasi Nizzasse sõidame rongiga. Õhtul vaba aeg.

4. päev

 Sõidame Saint-Paul-de-Vence’i. See on oliivisaludesse uppuv kunstnike küla mäekünkal, mis on ümbritsetud 16. sajandist pärit linnamüüriga. Siin on elanud Modigliani, Soutine, Yves Montand, Simone Signoret ja teised suurused. Tänapäeval on siin kümned kunstigaleriid ning butiigid. Jalutame vanalinnas, kus võib leida suisa 64 kunstipoodi ja -galeriid. Siin elas ja töötas Marc Chagall, kes on siia ka maetud. Oma viimased elupäevad veetis siin James Baldwin, legendaarses restoranis Kuldtuvi pidas oma pulmad Yves Montand.

Looklev mägitee viib meid läbi kaunite mägikülade, nagu Le Bar Sur Loup ja Gorges du Loup. Imetleme kauneid vaateid Eel-Alpidele ja sinisele Vahemerele.

Lõunat sööme 758 m kõrgusel Gourdonis, kus nii mõnedki majad tunduvad lausa kaljunukkidel rippuvat. Külake ise koosneb rõõmsates Provence´i värvides majadest, kus leidub rohkesti suveniiripoode.

Tagasiteel põikame Grasse’i – rohelusse uppuvasse terrassidel paiknevasse linnakesse, mis on tuntud parfüümide pealinnana. Teeme jalutuskäigu keskaegses vanalinnas. Siin oli kuninganna Victoria üks lemmikpuhkekohti ning siit on pärit tuntud Prantsuse kunstnik Jean-Honoré Fragonard (kelle isa oli kuninglik lõhnastatud kinnaste valmistaja) ja legendaarne näitleja Gérard Philipe.
Teeme peatuse parfüümitehases. Seejärel külastame Opio oliiviistandust, kus saame tutvuda erinevat sorti oliivõlidega

5. päev

Peale hommikusööki alustame sõitu Antibesi poole, mis on kunagine Kreeka linn Antipolis. Siin on keskaegse linnamüüriga ümbritsetud hästi säilinud vanalinn ning siin on elanud ka Napoleoni perekond. Jalutame läbi tüüpilise Provence´i turu.
Jätkame sõitu tuntud filmifestivali linna Cannesi. Jalutame kuulsal Croisette’i rannabulvaril. Filmifestivali palee ees saame võrrelda oma käejälgi kuulsate näitlejate omadega. Cannesis on üks väheseid Vahemere liivarandu.

Sportlikumad võivad ronida käänulisi tänavaid mööda Cannesi kõrgemasse ja vanemasse linnaossa Le Suquet’sse, kus kõrgub Notre Dame d’Esperance’i kirik (16. sajandist). Sealt avaneb kaunis vaade linnale ja merele. Kasutada võib ka minirongi, mis teeb tunniga tiiru peale kogu linnale.

Tagasitee toob meid läbi looduskauni Antibesi neeme. Peatume maalilises Biotis, külastame klaasitehast, kus puhutakse klaasist kauneid esemeid ja enamasti on ka mõni põnev klaasinäitus. Alates 1960. aastast on linn seotud ka kunstnik Férnand Léger’ nimega.
Jätkame sõitu üle hingematvalt kauni Estéreli mäekuru kuni Saint-Raphaëlini. Soovijad võivad linnakese liivarannal Vahemere lainetesse sukelduda.

Ongi käes meie reisi viimane õhtu, mida tähistame ühise õhtusöögiga vanalinnas.

 6. päev

Peale hommikusööki sõidame lennujaama.  Otselend Nice Côte d’Azur – Tallinn 10.15–14.30 Air Balticuga

 

KLUBILIIKME HIND 1290 eurot sisaldab:

 • lennupileteid koos maksudega
 • majutust 5 ööks 3* hotellis kahekohalistes tubades koos hommikusöökidega
 • eestikeelse giidi teenused kogu reisi vältel
 • ringreisi mugavustega bussiga
 • rongisõitu Monaco-Nizza
 • tasulisi sissepääse: Monaco vürstide palee, Ephrussi de Rothschildi villa, Opio oliiviistandus.
 • 4 ühist lõunasööki ja 1 ühist õhtusööki

Soodushind kehtib ka klubiliikme ühele kaaslasele. Tavahind 1350 eurot.
Klubiliikme hind majutudes üksinda toas 1610 eurot.

 

Hotell:

Hotel Boreal *** www.hotelboreal.fr
Ideaalse asukohaga väga korralik südalinna 3* hotell. Vaid 5-minutilise jalutuskäigu kaugusel raudteejaamast, vanalinnast ja rannast. Läheduses asuvad luksuslikud butiigid, restoranid, baarid, muuseumid. Nurga taga asub kaubanduskeskus Nice Etoile 99 kauplusega.

Reisi korraldab GO Travel

Registreerumine GO Traveli e-poes https://www.gotravel.ee/serk , telefoni teel 6310126 või e-maili teel [email protected]

 

REISIKINDLUSTUS

 • Mõeldamatu on praegusel ajal reisida ilma reisikindlustuseta!
 • Veendu, et Su olemasolev reisikindlustus on piisavate katetega, või vormista kindlustuspoliis lisateenusena konkreetse reisi vajadusi silmas pidades. Loe ka https://reisikirjad.gotravel.ee/ajakiri/reisikindlustuse-tahtsusest-covid-19-ajal/.
 • Reisitõrkekindlustuse soovitame teha kohe, kui reis on ostetud või esimene osamakse tasutud, sest reisi ärajäämise kaitse hakkab kehtima 4 päeva pärast lepingu sõlmimist. Sellisel juhul on kindlustuskaitse all ka kogu reisini jäänud periood.
 • Oluline on tähelepanu pöörata õige reisitõrke kindlustussumma valimisele, et oleks kaetud kogu reisi maksumus. Selleks tuleks välja arvutada, kui suured on esialgsed reisikulud kokku või kui palju võiks maksma minna ootamatu reisilt naasmine, ning seejärel valida reisitõrke kindlustussumma suurema kulu järgi.
 • Reisikindlustuse vormistamine lisateenusena – soovist palun teatada broneerimisel, vajalik isikukood.
 • Reisikindlustuse hind (seisuga veebruar 2023) reisiperioodiks 6 päeva. Piirkond Euroopa, maksimaalsed hüvitismäärad reisija kohta: meditsiiniabi 100 000 €, reisitõrge 1440 €, pagasikindlustus 300 €. Poliisi hind 7–29 a reisijale 46 €; 30–69 a reisijale 52 €; 70–79 a reisijale 94 €; üle 79 a reisijale 141 €.
 • Go Travel soovitab siinkohal usaldusväärset Salva Kindlustust. Meie koostööpartner Salva Kindlustus pakub ka COVID-19 tervisekindlustuse kaitset, loe lähemalt SIIT.

 

TASUMINE:

30% tuleb tasuda broneerimisel 7 päeva jooksul kinnituseks.
Ülejäänu koos kõigi lisadega tasuda hiljemalt 1. augustiks 2023

TÜHISTAMINE:
Reisi tühistamisel omal soovil kuni 1. augustini 2023 peetakse kinni ettemaks.
Alates 2. augustist on tühistamistasu 100%.

VIISA JA REISIDOKUMENT:
Euroopa Liidu riikides reisides peab reisidokument kehtima reisi vältel, reisida saab nii kehtiva ID-kaardi kui ka passiga.

Lisainfot https://reisitargalt.vm.ee/riigid/prantsusmaa/

 PAGAS LIINILENDUDEL:

Air Baltic
Äraantava pagasi piirmäär on kuni 23 kg.
Käsipagas: reisija tohib lennuki salongi kaasa võtta ühe käsipagasi ühiku. Käsipagasi ja isiklike esemete kogukaal võib olla kuni 8 kg. Käsipagasis ei tohi olla keelatud esemeid. Vedelikke ja kreeme võib olla käsipagasis alla 100 ml pakendites, kokku kuni 500 ml.
Toitlustus lennul lisatasu eest.

 LISAINFO:

 • Rühma suurus – minimaalne reisijate arv 25, maksimaalne 40.
 • Reisi ametlik keel on eesti keel. Kohalikke giide vajadusel tõlgitakse.
  Aeg: ajavahe 1 h.
 • Kuna reisil on kõndimist päris palju, siis see reis ei sobi liikumisraskustega reisijatele!
 • Reisikorraldajana anname endast parima, et reis toimuks täpselt nii nagu lubatud. Samas jätame endale õiguse teha reisiprogrammis muudatusi juhul, kui see on meist sõltumatutel põhjustel vajalik või vältimatu.
 • Palun tutvuge GoTravel AS poolt korraldatavate pakettreiside tüüptingimustega: http://gotravel..ee/reisitingimused/.

REGISTREERUMA : https://www.gotravel.ee/serk