0

Sofi Oksaneni uue raamatu “Samasse jõkke. Putini sõda naiste vastu” esitlus

Oled oodatud Sofi Oksaneni uue raamatu „Samasse jõkke. Putini sõda naiste vastu“ esitlusele 22. aprillil kell 17.30 Viru keskuse Rahva Raamatus. Autoriga vestleb Keiu Virro.

23. aprillil vestleb Sofi Oksanen kirjandusteadlase Leena Käosaarega Tartu Ülikooli kultuuriteaduste instituudis. Kõik huvilised on oodatud: https://kultuuriteadused.ut.ee/et/sisu/vestlusohtu-tunnustatud-kirjanik-sofi-oksaneniga

 

Sofi Oksanen
SAMASSE JÕKKE. Putini sõda naiste vastu
Originaal: Samaan virtaan – Putinin sota naisia vastaan
Soome keelest tõlkinud Ave Leek
Toimetanud Krista Leppikson
Kaane kujundanud Britt Urbla Keller

„Seksuaalvägivald ei ole ainult naiste asi, see on kogu maailma asi.”

Venemaa pommitab Ukrainas sünnitushaiglaid, kasutab seksuaalvägivalda sõjarelvana, häbistab ja ähvardab ohvreid sotsiaalmeedias. Vene sõdurid piinavad ja vägistavad valimatult.

Esimesed pealkirjad Venemaa sõjakuritegudest Ukrainas jahmatasid kogu maailma. Läänest vaadatuna jõhker, mõistuse ja südamega käsitamatu vägivald on Kremli jaoks kainelt kaalutletud tegevus, põliste valitsemistavade ainuloomulik jätk. Keskvõimu paanilise püüdlusega riigis võim säilitada käib kaasas eesmärk vaigistada naiste hääled.

Venemaa on Ukrainas kasutusele võtnud oma igivana vallutuste käsiraamatu, mille põhjal tegutses Krimmis juba Katariina II ja mille laiendatud versiooni rakendas Nõukogude Liidus Stalin. See sügavalt mõjuv essee käsitleb agressioonisõda Ukrainas Venemaa imperialismi ja mineviku valguses ning lahkab põhjuseid, miks Moskva huvi on vaigistada just naised, nii oma riigis kui mujal. Venemaa sõda Ukrainas on ühtlasi sõda võrdõiguslikkuse vastu.

Veendumusi on raske murda, isegi kui tõsiasjad on kandikul kätte toodud. Sofi Oksanen avab sõdadevaba Euroopa illusioonis suikuva lugeja silmad. Autori sirgjooneline käsitlus ei kõneta läbi lillede, vaid läbi faktide, laskmata pilku ära pöörata.

TULE PÜSIKLIENDIKS

Püsiklientidele on kõik raamatud vähemalt 10% soodsamad. Lisaks kehtivad püsikliendile mitmed eksklusiivsed pakkumised!

Meie kliendid saavad esimesena teada parimatest pakkumistest, põnevatest uudistest ja uutest raamatutest.