0

1 2 3 4 5

101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

19,30 

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Tõnu Õnnepalu

Flandria päevik

1 2 3 4 5

15,85 

Sirje Helme

101 Eesti kunstiteost

1 2 3 4 5

21,25 

Victoria Ward

1000 kaunist paika, kust leida vaikust ja rahu

1 2 3 4 5

29,90 

Soodus

Kaido Tiigisoon

Kus pingviinid ei laula

1 2 3 4 5

1,00 

19,30 

Kai Aareleid

Linnade põletamine

1 2 3 4 5

17,35 

Liz Dobbs

1001 taime, mida elu jooksul tundma õppida

1 2 3 4 5

33,90 

Soodus

Tristan Priimägi

101 Eesti filmi

1 2 3 4 5

7,90 

23,90 

Vladimir Juškin

Peaministri nõuniku päevik. Aprill 1990 - jaanuar 1992 / ДНЕВНИК СОВЕТНИКА ПРЕМЬЕР-МИНИСТРА

АПРЕЛЬ 1990 – ЯНВАРЬ 1992

1 2 3 4 5

26,90 

Soodus

Katrin Kurmiste

Umbtaevas

1 2 3 4 5

1,00 

16,40 

Soodus

Katrina Kalda

Maa, kus puudel pole varju

1 2 3 4 5

4,90 

19,30