0

1 2 3 4 5

101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

19,30 

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Tõnu Õnnepalu

Klaasveranda

1 2 3 4 5

17,90 

Elin Toona Gottschalk

Mihkel, muuseas

1 2 3 4 5

19,90 

Ulvi Pihel

101 Eesti telesaadet

1 2 3 4 5

25,90 

Kristiina Johanson, Tõnno Jonuks

101 Eesti arheoloogilist leidu

1 2 3 4 5

19,90 

Sofi Oksanen

Puhastus

1 2 3 4 5

18,90 

Tristan Priimägi

101 Eesti filmi

1 2 3 4 5

23,90 

Raul Vaiksoo

101 Eesti monumenti

1 2 3 4 5

20,90 

Soodus

Katrin Pauts

Marduse tänav

Romaan teleseriaali "Nukumaja" ainetel

1 2 3 4 5

7,90 

17,90 

Soodus

Thomas Salumets

Kujuneda sunnita

Mõistmaks Jaan Kaplinskit

1 2 3 4 5

4,90 

17,40 

Jaan Tamm

101 Eesti kindlust ja kaitserajatist

1 2 3 4 5

24,15