0

1 2 3 4 5

101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

19,30 

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Katrin Kurmiste

Umbtaevas

1 2 3 4 5

1,00 

16,40 

Soodus

Katrina Kalda

Maa, kus puudel pole varju

1 2 3 4 5

4,90 

19,30 

Ulvi Pihel

101 Eesti telesaadet

1 2 3 4 5

25,90 

Soodus

Victoria Ward

1000 kaunist paika, kust leida vaikust ja rahu

1 2 3 4 5

8,90 

29,90 

Sofi Oksanen

Puhastus

1 2 3 4 5

18,90 

Reet Piiri, Sven Arbet

Eesti rahva rõiva ilu

The beauty of Estonian folk costume

1 2 3 4 5

18,35 

Jaan Tamm

101 Eesti kindlust ja kaitserajatist

1 2 3 4 5

24,15 

Tõnu Õnnepalu

Flandria päevik

1 2 3 4 5

15,85 

Anu Mänd

101 Eesti kullassepateost

1 2 3 4 5

20,90 

Consuelo Rubio, Kaarel Peerna, ...

Eesti - Hispaania sõnaraamat

1 2 3 4 5

27,90