1

1 2 3 4 5

101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

19,30 

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Lembit Uustulnd

Avameri I osa

Kapten

1 2 3 4 5

22,90 

Katrin Johanson

Hundirada

1 2 3 4 5

22,20 

Tristan Priimägi

101 Eesti filmi

1 2 3 4 5

23,90 

Roosmarii Kurvits, Tiit Hennoste

101 Eesti ajakirjanduspala

1 2 3 4 5

21,90 

Karin Paulus

101 Eesti nõukogude aja ehitist

1 2 3 4 5

21,40 

Anneli Saro

101 Eesti teatrisündmust

1 2 3 4 5

19,90 

Jonathan Lindström

Piiskop ja ristisõda 1206

Sõjast, kolonisatsioonist ja jumalasulasest Põhjalas

1 2 3 4 5

26,95 

Soodus

Kaur Alttoa

101 Eesti pühakoda

1 2 3 4 5

7,00 

19,30 

Silja Vuorikuru

Aino Kallas

Maailma südames

1 2 3 4 5

22,90 

Tänapäevane Eesti köök

1 2 3 4 5

22,90