100 toitu õunast

Aari Rõuk

18,90 

Sisu tutvustus

20. sajandi alguskümnendeil rajati Eesti taludes üha juurde uusi viljapuuaedu. Tervislikest õuntest toitude valmistamine oli perenaistele aga veel pisut võõras.

Kodumajandusõpetaja Aari Rõuk pani nende jaoks kokku retseptivaliku, sest tema sõnul ei saa ühtki teist puuvilja nii mitmekesiselt kasutada kui õuna. Ta õpetab raamatus tegema õuntega liha- ja vormitoite, suppe, hautisi, putrusid, salateid, küpsetisi, magustoite, õunajooke ja -hoidiseid. Ja paljude retseptide lõppu on lisatud ka soovitus, millega rooga pakkuda ja millal seda süüa. Näiteks nii: kohane toit lõuna- ja õhtulauale.

Raamatu esmatrükk ilmus 1938. aastal ning toona kiitis selles ilmunud retseptid heaks ka Kodumajanduskoja väärikas komisjon, kuhu kuulusid Linda Eenpalu, Hilda Ottenson, Liis Käbin, Salme Masso ja Mari Kaur.

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Sandra Sentjurin

Tervislikult maiustades

Taimsed magustoidud ja reisijutud kõrbest

3,00 

24,20 

Soodus

Heidi Vihma

Setost saarteni

Eesti perede lemmikretseptid

9,90 

14,90 

Soodus

Angela Laig, Jane Maastik

Kodune leivategu leivaküpsetusmasinaga

5,90 

14,90 

Soodus

Nadežda Kaarma

Nadja koogid

9,90 

12,90 

Kristina Efert

Hakkliha

21,35 

Soodus

Ann Ideon, Gabriela Liivamägi

Boheemlaste köök

7,90 

13,90 

Kristina Efert, Tiit Efert

Eesti maitsed

22,90 

Jocasta Innes

Maaköök

24,15 

Tuuli Mathisen

Kapsaroad

Põnevaid toite erinevatest kapsastest

19,30 

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40