101 Eesti toitu ja toiduainet

Ulrike Plath, Inna Põltsam, Ester Bardone, Anu Kannike

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Toomas Kukk

101 Eesti lille

16,73 

Piret Õunapuu

101 Eesti vana aja asja

18,35 

Õpilase leiutiste entsüklopeedia

27,00 

Tiit Hennoste, Roosmarii Kurvits

101 Eesti ajakirjanduspala

21,35 

Pühad ja müstilised sümbolid

Rahvad, usundid, müsteeriumid

24,20 

Tõnu Õnnepalu

Flandria päevik

17,40 

Koolientsüklopeedia Eestimaast

33,90 

1000 seiklust, mida elu jooksul ette võtta

29,75 

Ain Raal

101 Eesti ravimtaime

18,90 

Rein Veidemann

101 Eesti kirjandusteost

15,50