101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

19,30 

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Kristiina Johanson, Tõnno Jonuks

101 Eesti arheoloogilist leidu

19,30 

Victoria Ward

1000 kaunist paika, kust leida vaikust ja rahu

29,75 

Ulvi Pihel

101 Eesti telesaadet

25,90 

Sirje Helme

101 Eesti kunstiteost

21,25 

Soodus

Õpilase leiutiste entsüklopeedia

13,00 

27,00 

Kersti Lootus, Olev Abner, ...

Eesti pargid

2

35,45 

Piret Õunapuu

101 Eesti vana aja asja

18,35 

Karin Paulus

101 Eesti nõukogude aja ehitist

21,40 

Anu Mänd

101 Eesti kullassepateost

21,35 

Consuelo Rubio, Kaarel Peerna, ...

Eesti - Hispaania sõnaraamat

28,00