Soodus

101 Eesti toitu ja toiduainet

Ulrike Plath, Inna Põltsam, Ester Bardone, Anu Kannike

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Anu Mänd

101 Eesti kullassepateost

21,35 

Liz Dobbs

1001 taime, mida elu jooksul tundma õppida

33,90 

Sirje Helme

101 Eesti kunstiteost

21,25 

Toomas Kukk

101 Eesti lille

Soodus

Urmas Laansoo

Retk taimede maailma

5,00 

15,62 

1000 seiklust, mida elu jooksul ette võtta

29,75 

Soodus

Kaspar Kolk

Rooma kirjanduse antoloogia

9,90 

21,92 

Soodus

Tiit Karuks

101 Eesti spordilugu

5,00 

16,40 

Soodus

Kaarel Peerna, Consuelo Rubio, ...

Eesti - Hispaania sõnaraamat

5,00 

28,00 

Tiit Hennoste, Roosmarii Kurvits

101 Eesti ajakirjanduspala

21,35