101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Toomas Kukk

101 Eesti lille

16,73 

Roosmarii Kurvits, Tiit Hennoste

101 Eesti ajakirjanduspala

21,35 

Soodus

Anneli Saro

101 Eesti teatrisündmust

5,00 

19,30 

Sirje Helme

101 Eesti kunstiteost

21,25 

Kai Kimmel

Eesti sood

23,20 

Soodus

Tiit Karuks

101 Eesti spordilugu

5,00 

16,40 

1000 seiklust, mida elu jooksul ette võtta

29,75 

Soodus

Õpilase leiutiste entsüklopeedia

18,00 

27,00 

Soodus

Christopher Dell

Okultism, nõiakunst ja maagia

Illustreeritud ajalugu

9,00 

28,00 

Liz Dobbs

1001 taime, mida elu jooksul tundma õppida

33,90