101 Eesti toitu ja toiduainet

Ulrike Plath, Inna Põltsam, Ester Bardone, Anu Kannike

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Mart Juur

101 Eesti popmuusika albumit

5,00 

15,59 

Rein Veidemann

101 Eesti kirjandusteost

15,50 

Tõnno Jonuks, Kristiina Johanson

101 Eesti arheoloogilist leidu

19,30 

Kaur Alttoa

101 Eesti pühakoda

19,90 

Liz Dobbs

1001 taime, mida elu jooksul tundma õppida

33,90 

Soodus

1001 ideed, mis on muutnud meie mõtlemist

19,00 

32,90 

Toomas Kukk

Eesti taimede kukeaabits

24,15 

Karin Paulus

101 Eesti nõukogude aja ehitist

21,40 

Ain Raal

101 Eesti ravimtaime

18,90 

Christopher Dell

Okultism, nõiakunst ja maagia

Illustreeritud ajalugu

28,00