Soodus

101 Eesti toitu ja toiduainet

Ulrike Plath, Inna Põltsam, Ester Bardone, Anu Kannike

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Kaur Alttoa

101 Eesti pühakoda

19,90 

Rein Sander

101 Eesti puud ja põõsast

15,50 

Soodus

Jarmo Valkola

Filmi audiovisuaalne keel

10,00 

19,30 

Soodus

Õpilase leiutiste entsüklopeedia

23,00 

27,00 

Olev Abner, Kersti Lootus, ...

Eesti pargid

1

24,74 

Indrek Rohtmets

101 Eesti looduspaika

22,30 

Soodus

Urmas Laansoo

Retk taimede maailma

7,00 

15,62 

Toomas Kukk

101 Eesti lille

16,73 

Soodus

Kaarel Peerna, Consuelo Rubio, ...

Eesti - Hispaania sõnaraamat

7,00 

28,00 

Soodus

Kaspar Kolk

Rooma kirjanduse antoloogia

9,90 

21,92