101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Indrek Rohtmets

101 Eesti looduspaika

22,30 

Kristiina Johanson, Tõnno Jonuks

101 Eesti arheoloogilist leidu

19,30 

Soodus

Katrin Kurmiste

Umbtaevas

1,00 

16,40 

Karin Paulus

101 Eesti nõukogude aja ehitist

21,40 

Liz Dobbs

1001 taime, mida elu jooksul tundma õppida

33,90 

Tõnu Õnnepalu

Flandria päevik

15,85 

Pühad ja müstilised sümbolid

Rahvad, usundid, müsteeriumid

24,20 

Soodus

Anneli Saro

101 Eesti teatrisündmust

5,00 

19,30 

Kai Kimmel

Eesti sood

23,20 

Soodus

Meelis Friedenthal

Mesilased

5,00 

16,65