101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Anneli Saro

101 Eesti teatrisündmust

5,00 

19,30 

Kersti Lootus, Olev Abner, ...

Eesti pargid

2

35,45 

Soodus

Christopher Dell

Okultism, nõiakunst ja maagia

Illustreeritud ajalugu

9,00 

28,00 

Roosmarii Kurvits, Tiit Hennoste

101 Eesti ajakirjanduspala

21,35 

Jaan Tamm

101 Eesti kindlust ja kaitserajatist

24,15 

Sirje Helme

101 Eesti kunstiteost

21,25 

Tõnu Õnnepalu

Flandria päevik

15,85 

Aleksandra Mizielińska ja Daniel Miziliński

Kaardid

Maid, meresid ja kultuure tutvustav pildiline rännak

21,90 

Soodus

Mart Juur

101 Eesti popmuusika albumit

5,00 

15,59 

Anu Mänd

101 Eesti kullassepateost

21,35