Soodus

101 Eesti toitu ja toiduainet

Ulrike Plath, Inna Põltsam, Ester Bardone, Anu Kannike

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Anu Mänd

101 Eesti kullassepateost

7,00 

21,35 

Toomas Kukk

101 Eesti lille

16,73 

Soodus

Õpilase leiutiste entsüklopeedia

19,00 

27,00 

Karin Paulus

101 Eesti nõukogude aja ehitist

21,40 

Soodus

Anneli Saro

101 Eesti teatrisündmust

5,00 

19,30 

Olev Abner, Kersti Lootus, ...

Eesti pargid

2

35,45 

Liz Dobbs

1001 taime, mida elu jooksul tundma õppida

33,90 

Soodus

1000 seiklust, mida elu jooksul ette võtta

15,00 

29,75 

1001 ideed, mis on muutnud meie mõtlemist

32,90 

Edda Paukson

Pauksoni astroloogiline abimees 2020

17,90