101 Eesti toitu ja toiduainet

Anu Kannike, Ester Bardone, Inna Põltsam, Ulrike Plath

19,30 

Sisu tutvustus

Raamat toob huvilisteni põnevat lugemist saja ühe Eesti toidulauda enim mõjutanud toiduaine ja toidu kohta. Eesti toiduna ei käsitleta seejuures ainult traditsioonilist talurahvakööki või rahvusroogi, vaid ette on võetud siinne toidukultuur kogu selle ajalises, ruumilises ja kultuurilises mitmekesisuses.

Eesti toidu näo on kujundanud looduskeskkond ja kliima, samuti rahva peamised tegevusalad – põllundus ja karjakasvatus. Läbi aja on Eesti köök olnud avatud kultuurimõjudele: keskajast peale on tuntav saksa, Lääne-Eestis ja saartel rootsi, põhjarannikul soome, Kagu- ja Ida-Eestis vene mõju. Kahtlemata on toidukultuuri kujundanud ka aianduse, elamuarhitektuuri, disaini ja tehnoloogia ning kodumajanduse areng.

Lisaks eriuurimustele on autorid toetunud mitmekesistele allikatele, nagu arheoloogiline leiuaines, kroonikad, arhiivide ja muuseumide materjalid, ajaloolised esemed, kokaraamatud, käsiraamatud, mälestused, ajakirjandus, joonistused, maalid, aga ka suuline pärimus ning isiklikud kogemused.

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Rein Veidemann

101 Eesti kirjandusteost

5,00 

15,50 

Anu Mänd

101 Eesti kullassepateost

21,35 

Soodus

Anneli Saro

101 Eesti teatrisündmust

5,00 

19,30 

Consuelo Rubio, Kaarel Peerna, ...

Eesti - Hispaania sõnaraamat

28,00 

Indrek Rohtmets

101 Eesti looduspaika

22,30 

Kristiina Johanson, Tõnno Jonuks

101 Eesti arheoloogilist leidu

19,30 

Toomas Kukk

Eesti taimede kukeaabits

24,15 

Jaan Tamm

101 Eesti kindlust ja kaitserajatist

24,15 

Kersti Lootus, Olev Abner, ...

Eesti pargid

2

35,45 

Soodus

Kaur Alttoa

101 Eesti pühakoda

7,00 

19,30