Tänapäevane Eesti köök

Sisu tutvustus

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on leidnud tee ka magustoitudesse ja suppidesse.
„Raamat, mille tagakaant sa hetkel vaatad, koondab endas retsepte, mis on viimase kümne aasta jooksul Toiduakadeemias läbi kokatud. On lihtsamaid roogasid, on raskemaid retsepte, on koduperenaise kokandust ja tipprestoranide menüüpärleid. Loomulikult ei mahtunud siia kõikide Toiduakadeemia kokk-koolitajate retseptid ega ka kõik konkursi „Eesti uus rahvustoit“ road. Valisime siia vaid parimatest parimaid ja kokku saime 100 retsepti, mis on Toiduakadeemia kingitus Eestimaa sajandaks sünnipäevaks.”
Tarvo Kullama
Toiduakadeemia peakokk

Detailne info

Teised on vaadanud

Reet Piiri, Sven Arbet

Eesti rahva rõiva ilu

The beauty of Estonian folk costume

18,35 

Sofi Oksanen

Puhastus

18,35 

Piret Õunapuu

101 Eesti vana aja asja

18,35 

Vladimir Juškin

Peaministri nõuniku päevik

Aprill 1990 - jaanuar 1992

27,00 

Kai Aareleid

Linnade põletamine

17,35 

Eva Pärtel

Küpsetaja käsiraamat

22,25 

Tiit Leito

Maakillud meres.

Eesti väikesaared

29,00 

Anu Kannike, Ester Bardone, ...

101 Eesti toitu ja toiduainet

19,30 

Kaur Alttoa

101 Eesti pühakoda

19,30 

Kristina Efert

Hakkliha

21,35