Tänapäevane Eesti köök

Sisu tutvustus

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on leidnud tee ka magustoitudesse ja suppidesse.
„Raamat, mille tagakaant sa hetkel vaatad, koondab endas retsepte, mis on viimase kümne aasta jooksul Toiduakadeemias läbi kokatud. On lihtsamaid roogasid, on raskemaid retsepte, on koduperenaise kokandust ja tipprestoranide menüüpärleid. Loomulikult ei mahtunud siia kõikide Toiduakadeemia kokk-koolitajate retseptid ega ka kõik konkursi „Eesti uus rahvustoit“ road. Valisime siia vaid parimatest parimaid ja kokku saime 100 retsepti, mis on Toiduakadeemia kingitus Eestimaa sajandaks sünnipäevaks.”
Tarvo Kullama
Toiduakadeemia peakokk

Detailne info

Teised on vaadanud

Sofi Oksanen

Puhastus

18,35 

Tuuli Mathisen

Kapsaroad

Põnevaid toite erinevatest kapsastest

19,30 

Toomas Tiivel

Ehe rõõm

Konjakid, armanjakid, grapad ja muud brändid

21,57 

Andra Kalda

Piparkoogimaitseline

17,40 

Soodus

Jessica Nadel

Roheline 24/7

7,00 

23,20 

Soodus

Evelin Ilves

Leib. Ilo & vägi

Bread. The Beauty & the Might

5,00 

24,15 

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

David Williams

Veinimaailm

Veinimaitsmise lühikursus

19,90 

Soodus

Tuuli Mathisen

Suupisted

7,00 

19,90 

Ain Raal

101 Eesti ravimtaime

18,90