Tänapäevane Eesti köök

Sisu tutvustus

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on leidnud tee ka magustoitudesse ja suppidesse.
„Raamat, mille tagakaant sa hetkel vaatad, koondab endas retsepte, mis on viimase kümne aasta jooksul Toiduakadeemias läbi kokatud. On lihtsamaid roogasid, on raskemaid retsepte, on koduperenaise kokandust ja tipprestoranide menüüpärleid. Loomulikult ei mahtunud siia kõikide Toiduakadeemia kokk-koolitajate retseptid ega ka kõik konkursi „Eesti uus rahvustoit“ road. Valisime siia vaid parimatest parimaid ja kokku saime 100 retsepti, mis on Toiduakadeemia kingitus Eestimaa sajandaks sünnipäevaks.”
Tarvo Kullama
Toiduakadeemia peakokk

Detailne info

Teised on vaadanud

Kristi Piiper

Tõde või tegu

Stella

14,45 

Soodus

Joe Wicks

Lean in 15

Söö rohkem, treeni vähem, püsi heas vormis 15 minuti kavaga

5,00 

21,25 

Piret Õunapuu

101 Eesti vana aja asja

18,35 

Jocasta Innes

Maaköök

24,15 

Soodus

Thomas Salumets

Kujuneda sunnita

Mõistmaks Jaan Kaplinskit

3,00 

17,40 

Jeremy Pang

Lihtne Hiina köögi kursus

21,25 

Ilse Metsamaa, Kertu Lukas, ...

Vorsti tegemise raamat

24,20 

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

Soodus

Evelin Ilves

Leib. Ilo & vägi

Bread. The Beauty & the Might

5,00 

24,15 

Soodus

David Williams

Veinimaailm

Veinimaitsmise lühikursus

7,00 

19,90