Tervislikud õlid ja äädikad

Teejuht põnevate maitsete maailma

Juta Raudnask

Sisu tutvustus

Kas tead:
– miks tasub aed-mustköömneõli hoida varuks nii viiruste ajal kui reisile minnes?
– et porgandiseemneõli kaitseb päikese eest?
– mis on äädika ema ja äädika angerjas?
– millist õli tuleks leivatainasse lisada, et leib kauem värske püsiks?
– et kaktuseseemneõli ja kibuvitsaseemneõli võitlevad usinalt kortsude vastu?
– millise õlirikka puu lehed on nii antibakteriaalsed, et nendega saab käsi pesta?
– et kanepiõli toimib toitudes loodusliku maitsetugevdajana!
– miks oli musta riisiäädika valmistamiseks kasutatav riis vanasti Hiinas lubatud vaid keisrile?
– millist äädikat soovitavad jaapanlased pohmelli vastu?
– miks on kitsed Marokos nõus lausa puu otsa ronima, et saada kätte väärtuslikke argaaniapuu vilju?

Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele annab vastuse vürtsipoe Umami.ee perenaine Juta Raudnask. Lisaks leiate sellest raamatust retsepte ja nippe rohkem kui 40 õli ja äädika kasutamiseks. Varem on samalt autorilt ilmunud raamatud „Samba, sake ja tšillikaun. Maid ja maitseid avastamas” (2011) ja „Tervislikud ürdid ja vürtsid. Teejuht põnevate maitsete maailma“.

Detailne info

Teised on vaadanud

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

Helena Miranda

Võim valu üle

21,25 

Kristina Efert, Tiit Efert

Eesti maitsed

22,90 

Soodus

Kai-Michael Beeh

Kopsude hämmastav maailm

13,90 

21,25 

Kristina Efert

Supp

Külm. Soe. Soolane. Magus

19,95 

Christine Burke

Ravijooga

Võtted keha, meele ja vaimu tervendamiseks

20,45 

Jeremy Pang

Lihtne Hiina köögi kursus

21,25 

Tänapäevane Eesti köök

22,90 

David Perlmutter

Jahupea

Üllatav tõde aju "vaiksete hävitajate" nisu, süsivesikute ja suhkru kohta

22,20 

Eva Pärtel

Küpsetaja käsiraamat

22,25