Tänapäevane Eesti köök

Sisu tutvustus

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on leidnud tee ka magustoitudesse ja suppidesse.
„Raamat, mille tagakaant sa hetkel vaatad, koondab endas retsepte, mis on viimase kümne aasta jooksul Toiduakadeemias läbi kokatud. On lihtsamaid roogasid, on raskemaid retsepte, on koduperenaise kokandust ja tipprestoranide menüüpärleid. Loomulikult ei mahtunud siia kõikide Toiduakadeemia kokk-koolitajate retseptid ega ka kõik konkursi „Eesti uus rahvustoit“ road. Valisime siia vaid parimatest parimaid ja kokku saime 100 retsepti, mis on Toiduakadeemia kingitus Eestimaa sajandaks sünnipäevaks.”
Tarvo Kullama
Toiduakadeemia peakokk

Detailne info

Teised on vaadanud

Soodus

Jaan Tangsoo

Peremehed

1,00 

11,74 

Andra Kalda

Piparkoogimaitseline

17,40 

Kristina Efert

Supp

Külm. Soe. Soolane. Magus

19,95 

Ain Raal

101 Eesti ravimtaime

18,90 

Kai Kimmel

Eesti sood

23,20 

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

Tiit Efert, Kristina Efert

Eesti maitsed

22,90 

Tareq Taylor, Kristina Taylor

Tareq. Lihtsad toidud

21,25 

Soodus

Mart Kadastik

Kevad saabub sügisel

Esimene raamat

7,00 

17,65 

Nichola Fletcher

Suur liha kokaraamat

28,00