Kokaraamatud

Kristina Efert

Hakkliha

21,35 

Hakkliha on suurepärane tooraine. Seda on lihtne vormida sobiva suuruse ja kujuga tükiks ning valmistada, nagu hing ihaldab. Hakkliha saab praadida, frittida, grillida, aurutada või hoopis supis keeta. Hakkliha sobib pirukatesse ja pelmeenidesse, võib teha isegi meelepäraste lisanditega vorsti. See kõik pole üldse keeruline. Ei pea piirduma kastme ja makaroni-hakkliharoaga, siit raamatust leiad hulganisti uusi […]

Jocasta Innes

Maaköök

24,15 

Raamat on meeleolukas tagasipõige aegadesse, kui toit tehti viimseni valmis kodus, ja annab ilmekalt aimu, kuidas see tol ammusel ajal toimus. Kas mäletad veel lapsepõlveaegseid õhtusööke maal: värskelt suitsutatud kala, kodus küpsetatud saia, omatehtud moose-küpsiseid-kooke ja seda, kuidas kogu pere köögilaua taga kokku sai? Just sellise pildi manab silme ette Jocasta Innesi klassikaks kujunenud raamat. […]

Tiit Efert, Kristina Efert

Eesti maitsed

22,90 

Eestimaa on põnev ja mitmekesine. Siin leidub nii avastamist ootavaid huvitavaid paiku kui ka igale maanurgale omaseid traditsioone. Selle raamatu autorid läbisid oma avastusretkel üle 5000 kilomeetri Eestimaa teedel, põigates sisse kümnetesse küladesse ja taludesse ning tutvudes sealse eluoluga. Elamused, mida nad teekonnal kogesid, on koos rohkete fotodega koondatud nende kaante vahele. Eeskätt on see […]

Kristina Efert

Supp

Külm. Soe. Soolane. Magus

19,95 

Suppe on igale maitsele. Soolaseid ja magusaid. Rustikaalseid ja pidulikke. Kiiresti valmivaid ja aeganõudvaid. Toitvamaid ja kergemaid. Seda loetelu võib jätkata, sest suppide maailm on otsatu. Supp sobib tõesti igas olukorras ja igale toidulauale igal aastaajal ja igal päeval. Supi peamine idee on aegade algusest olnud valmistada suurepärane roog sellest, mis on parasjagu käepärast. Veest […]

Tänapäevane Eesti köök

22,90 

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on […]
Soodus

Joe Wicks

LEAN IN 15

Söö rohkem, treeni vähem, püsi heas vormis 15 minuti kavaga

5,00 

21,25 

Joe Wicks, „The Body Coach“, on rahvusvaheline fenomen, kes alustas oma toitumis- ja treeningkava postitustega Instagramis 2014. aastal. Kehatreenerina soovis ta jõuda korraga rohkemate inimesteni, et päästa nad ebatervislike ja lühiajalise mõjuga dieetide küüsist. Tänaseks on tal tohutu järgijaskond kõikjal maailmas, ilmunud on mitu ülimenukat raamatut, tal on pildiliselt ette näidata tuhandete inimeste edulood. „Lean […]
Soodus

Linda Gaylard

Tee

Omadused. Tõmmised. Rituaalid. Retseptid

2,00 

21,90 

Avasta ideaalse tõmmise valmistamise saladused ja õpi, kuidas degusteerida teed nagu proff. Sukeldu teemaailma ja arenda oma kirg selle joogi vastu uuele tasemele. Uuri, kuidas teepõõsad, kasvutingimused, kasvatuspiirkonnad, saagikoristus ja teesegude kombineerimine mõjutavad igapäevase tee maitset, aroomi ja kvaliteeti. Raamatus on ka taimeteedele pühendatud peatükk ning üle 100 teeretsepti, mis viivad sind igapäevasest tassikesest teest […]

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

Estonian cuisine has radically changed over the last hundred years, as have our eating habits, preparation technology and access to produce. The Estonian Food Academy started a contest called “Estonia’s New National Dish”, and its purpose was to bring forgotten dishes back to life but with a modern twist to see how the Estonian food […]

Tuuli Mathisen

Suupisted

19,90 

Suupistete raamat on käepäraseks abiliseks kõigile neile, kellele meeldib külalisi võõrustada ja kellel kipub vahel nappima ideid, mida lauale panna. Selleks et teha maitseküllane ja värvikirev suupistelaud, ei pea tundideks kööki sulguma või muretsema kiire rahakoti tühjenemise pärast. Ideid ja põnevaid kooslusi leiab siit raamatust nii selleks puhuks, kui külaliste saabumiseni on jäänud vaid loetud […]

Jeremy Pang

Lihtne Hiina köögi kursus

21,25 

„Lihtsas Hiina köögi kursuses” toob Aasia kokakunstile orienteeritud ­School of Wok’i asutaja Jeremy Pang autentsed Hiina maitsed sinu kodukööki. Raamatus on üksikasjalik ülevaade Hiina köögi kõigist olulistest tahkudest ja tehnikatest. Iga retsept on kirja pandud detailideni täpsete juhiste ning isiklike kogemustega vürtsitatud tähelepanekutega. Raskemini leitavate koostisainete asemel on välja pakutud ka midagi kättesaadavamat. Paljudele traditsioonilistele […]

Tuuli Mathisen

Kapsaroad

Põnevaid toite erinevatest kapsastest

19,30 

Siia raamatusse on jõudnud võrdselt nii vanu tuntud kapsamaailma diivasid kui ka uusi tähti kapsataevas. Unustatud ei ole meie oma imelist hapukapsast, mis on eestimaise toidulaua üks sümboleid. Nüüdsel ajal on kapsas koos oma arvukate sugulastega taas võidukäiku tegemas: et tasakaalustada võõramaiste troopiliste viljade laia valikut, on hakatud ka vanu häid tuttavaid kapsaid menüüs aukohale […]
Soodus

Anneli Kõiv

Kõik mahlaks!

6,00 

19,30 

Kõigepealt hoiatan, et mahlategemisest võib jääda sõltuvusse: kui kord oled alustanud, võib juhtuda, et enam ei saagi pidama. See kogemus muudab sinu elu – selles võid kindel olla! Raamatus annan lühiülevaate sellest, mida sa tervislike mahlade valmistamiseks peale soovi ja tegutsemislusti veel vajad. Kirjutan erinevatest mahlapressimise masinatest ning tutvustan tervislikke ja värskeid mahlamaterjale. Selle raamatu […]
Soodus

Andra Kalda

Piparkoogimaitseline

5,00 

17,40 

Kas oled tundnud piparkoogitainasse segatud värskelt jahvatatud vürtside aroomi? Kas oled kuulnud, kuidas kraanikausiserval pesemist ootavast potist kostab salajast krõbinat, mis annab märku, et selles potis on äsja siirupit keedetud? Kas tead, kui uskumatult lihtne on valmistada tõeliselt maitseküllast piparkoogitainast? Raamatust leiad hulgaliselt retsepte ja nippe, mis aitavad sul oma kööki ja koju mõnusat piparkoogiaroomi […]

Eva Pärtel

Küpsetaja käsiraamat

22,25 

Raamat õpetab samm-sammult, kuidas valmistada pärmi-, juuretise-, mure-, puru-, leht-, biskviit- ja keedutainast ning toorjuustukooke ja beseeküpsetisi. Peamiselt sisaldab see magusate küpsetiste retsepte, kuid peaaegu iga tainaliigi kohta on toodud ka üks soolane küpsetis. Lisaks leiab nippe ja soovitusi, kuidas tainategu paremini õnnestuks või mil moel retsepti põnevamaks muuta. „Soovin, et klassika tõuseks üha enam […]

Juta Raudnask

Tervislikud õlid ja äädikad

Teejuht põnevate maitsete maailma

19,30 

Kas tead: – miks tasub aed-mustköömneõli hoida varuks nii viiruste ajal kui reisile minnes? – et porgandiseemneõli kaitseb päikese eest? – mis on äädika ema ja äädika angerjas? – millist õli tuleks leivatainasse lisada, et leib kauem värske püsiks? – et kaktuseseemneõli ja kibuvitsaseemneõli võitlevad usinalt kortsude vastu? – millise õlirikka puu lehed on nii […]
Soodus

Evelin Ilves

Leib. Ilo & vägi

Bread. The Beauty & the Might

5,00 

24,15 

Leivategu on alati eriline. Ühelt poolt seetõttu, et meie armastus ja austus tema vastu on mõõtmatud. Teiselt poolt sellepärast, et pole kuigipalju neid asju, mida me oma kätega suudame maailma parimana teha… Aga just seda ta on – kodus tehtud leib, mis maitseb tegija perele üle kõige. Paljudesse Eesti koduköökidesse on leivategu pühaliku ja armsa […]