Kokaraamatud

Ilse Metsamaa, Kertu Lukas, ...

Vorsti tegemise raamat

24,20 

Omal käel vorstivalmistamise eelis on see, et saad ise valida parima tooraine ja endale sobivad maitsed. Vorstivalmistamine võib olla ka sotsiaalne tegevus – sõpradega koos on tore ette võtta suurem vorstitegu ning katsetada eri tekstuure ja maitseid. Ja kui põhitõed on selged, võib igaüks valmistada oma lemmikvorsti. Raamatus jagavad autorid oma tähelepanekuid ja aja jooksul […]

Eva Pärtel

Küpsetaja käsiraamat

22,25 

Raamat õpetab samm-sammult, kuidas valmistada pärmi-, juuretise-, mure-, puru-, leht-, biskviit- ja keedutainast ning toorjuustukooke ja beseeküpsetisi. Peamiselt sisaldab see magusate küpsetiste retsepte, kuid peaaegu iga tainaliigi kohta on toodud ka üks soolane küpsetis. Lisaks leiab nippe ja soovitusi, kuidas tainategu paremini õnnestuks või mil moel retsepti põnevamaks muuta. „Soovin, et klassika tõuseks üha enam […]

Kristina Efert

Hakkliha

21,35 

Hakkliha on suurepärane tooraine. Seda on lihtne vormida sobiva suuruse ja kujuga tükiks ning valmistada, nagu hing ihaldab. Hakkliha saab praadida, frittida, grillida, aurutada või hoopis supis keeta. Hakkliha sobib pirukatesse ja pelmeenidesse, võib teha isegi meelepäraste lisanditega vorsti. See kõik pole üldse keeruline. Ei pea piirduma kastme ja makaroni-hakkliharoaga, siit raamatust leiad hulganisti uusi […]

Jocasta Innes

Maaköök

24,15 

Raamat on meeleolukas tagasipõige aegadesse, kui toit tehti viimseni valmis kodus, ja annab ilmekalt aimu, kuidas see tol ammusel ajal toimus. Kas mäletad veel lapsepõlveaegseid õhtusööke maal: värskelt suitsutatud kala, kodus küpsetatud saia, omatehtud moose-küpsiseid-kooke ja seda, kuidas kogu pere köögilaua taga kokku sai? Just sellise pildi manab silme ette Jocasta Innesi klassikaks kujunenud raamat. […]

Kristina Efert, Tiit Efert

Eesti maitsed

22,90 

Eestimaa on põnev ja mitmekesine. Siin leidub nii avastamist ootavaid huvitavaid paiku kui ka igale maanurgale omaseid traditsioone. Selle raamatu autorid läbisid oma avastusretkel üle 5000 kilomeetri Eestimaa teedel, põigates sisse kümnetesse küladesse ja taludesse ning tutvudes sealse eluoluga. Elamused, mida nad teekonnal kogesid, on koos rohkete fotodega koondatud nende kaante vahele. Eeskätt on see […]

Tänapäevane Eesti köök

22,90 

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on […]

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

Estonian cuisine has radically changed over the last hundred years, as have our eating habits, preparation technology and access to produce. The Estonian Food Academy started a contest called “Estonia’s New National Dish”, and its purpose was to bring forgotten dishes back to life but with a modern twist to see how the Estonian food […]

Jeremy Pang

Lihtne Hiina köögi kursus

21,25 

„Lihtsas Hiina köögi kursuses” toob Aasia kokakunstile orienteeritud ­School of Wok’i asutaja Jeremy Pang autentsed Hiina maitsed sinu kodukööki. Raamatus on üksikasjalik ülevaade Hiina köögi kõigist olulistest tahkudest ja tehnikatest. Iga retsept on kirja pandud detailideni täpsete juhiste ning isiklike kogemustega vürtsitatud tähelepanekutega. Raskemini leitavate koostisainete asemel on välja pakutud ka midagi kättesaadavamat. Paljudele traditsioonilistele […]

Tuuli Mathisen

Kapsaroad

Põnevaid toite erinevatest kapsastest

19,30 

Siia raamatusse on jõudnud võrdselt nii vanu tuntud kapsamaailma diivasid kui ka uusi tähti kapsataevas. Unustatud ei ole meie oma imelist hapukapsast, mis on eestimaise toidulaua üks sümboleid. Nüüdsel ajal on kapsas koos oma arvukate sugulastega taas võidukäiku tegemas: et tasakaalustada võõramaiste troopiliste viljade laia valikut, on hakatud ka vanu häid tuttavaid kapsaid menüüs aukohale […]
Soodus

Andra Kalda

Piparkoogimaitseline

9,00 

17,40 

Kas oled tundnud piparkoogitainasse segatud värskelt jahvatatud vürtside aroomi? Kas oled kuulnud, kuidas kraanikausiserval pesemist ootavast potist kostab salajast krõbinat, mis annab märku, et selles potis on äsja siirupit keedetud? Kas tead, kui uskumatult lihtne on valmistada tõeliselt maitseküllast piparkoogitainast? Raamatust leiad hulgaliselt retsepte ja nippe, mis aitavad sul oma kööki ja koju mõnusat piparkoogiaroomi […]
Soodus

David Williams

Veinimaailm

Veinimaitsmise lühikursus

7,00 

19,90 

Algajale veinihuvilisele tundub veinimaailm kirju ja keeruline, milles orienteerumine on paras katsumus. Teades aga mõningaid algtõdesid, ei tundugi veini valimine või hindamine enam nii suur alkeemia, kusjuures see pakub ka hulganisti avastamisrõõmu ja põnevaid elamusi. Raamat on jagatud kolmeks osaks: esimeses on juttu ulatuslikust lõhnade ja maitsete kaleidoskoobist ning peamistest veini tüüpidest; teises käsitletakse kuulsaid […]

Toomas Tiivel

Ehe rõõm

Konjakid, armanjakid, grapad ja muud brändid

21,57 

Selles rikkalikult fotodega illustreeritud raamatus on jutuks brändid, s.t kõik destilleeritud joogid, mille algmaterjal on viinamari – konjakid, armanjakid, grapad jt brändid. Raamatus antakse ülevaade brändide ajaloost ja tootmisest, piirkondadest ja maadest, kus neid jooke valmistatakse. Pikemalt on juttu rohkem kui 200 eri brändist, lisatud on fotod ja põhjalikud lõhna- ning maitsekirjeldused. Valikul on arvestatud […]