Kokaraamatud

Kristina Efert

Supp

Külm. Soe. Soolane. Magus

19,95 

Suppe on igale maitsele. Soolaseid ja magusaid. Rustikaalseid ja pidulikke. Kiiresti valmivaid ja aeganõudvaid. Toitvamaid ja kergemaid. Seda loetelu võib jätkata, sest suppide maailm on otsatu. Supp sobib tõesti igas olukorras ja igale toidulauale igal aastaajal ja igal päeval. Supi peamine idee on aegade algusest olnud valmistada suurepärane roog sellest, mis on parasjagu käepärast. Veest […]

Lihtne kokkamine

501 retsepti eelroogadest magustoitudeni

21,40 

501 retsepti eelroogadest magustoitudeni maailma köögi parimate palade hulgast. Selged juhised sõnas ja pildis teevad põhitehnikate õppimise lihtsaks ka algajale hobikokale.

Tänapäevane Eesti köök

22,90 

Meie toidulaud on võrreldes saja aasta taguse ajaga tundmatuseni muutunud, nagu on muutunud ka toitumisharjumused, tehnoloogiad ja toorained. Toiduakadeemia algatatud konkursiga „Eesti uus rahvustoit“ sooviti panna uuesti kirja vanad ja unustatud retseptid, kuid nüüdisaegses võtmes. Põnevatest kooslustest pälvib tähelepanu, et verivorst sobib suurepäraselt kokku rabarberiga, verikäkk suvikõrvitsaga, kilu hernepüreega ning meie armastatud must leib on […]

Sandra Vungi

Gluteenivabad taimetoidud

21,25 

Olen olnud üle kümne aasta vegan ning loonud selle aja jooksul tuhatkond retsepti. Minult on ikka ja jälle nõutud ka gluteenivabade toitude retsepte. Aja jooksul olen neid ka teinud, aga mitte kunagi nii kontsentreeritult ja süvenenult kui selle raamatu tarbeks. Huvi gluteenivaba taimetoidumaailma vastu tekkis mul üsnagi järsku. Retseptid hakkasid peas kogunema ja tahtsid kangesti […]

Mari-Liis Ilover, Anneli Kõiv

GK kokaraamat

Veresuhkrutaset reguleerivad toidud

21,25 

„Meil on väga hea meel, et oled kätte võtnud raamatu tervislikust elustiilist. Just nii, glükeemilise koormuse (GK) jälgimine ei tähenda järjekordset kiirdieeti, see on pigem elustiilimuutus ja tervisliku toitumise põhitõdede juurutamine. GK jälgimine ei aita mitte ainult tervislikult ja püsivalt kaalu langetada, vaid teeb lõpu ka sind kimbutanud pidevale väsimusele ja kontrollimatutele isudele, parandab üldist […]

Nichola Fletcher

Suur liha kokaraamat

28,00 

Käesoleva põhjaliku käsiraamatu abil saab teada, kuidas valida kvaliteetset liha ja millised jaotustükid on kõige paremad, kuidas liha oskuslikult töödelda, miks lasta lihal puhata või proovida selle küpsusastet, ning palju muud vajalikku. Raamatus on lisaks üle 300 kana-, sea-, veise-, lamba- ja ulukiliharetsepti ühes sammsammuliste õpetustega, mille abil õnnestub ka kodukokal saada parim tulemus. „Suur […]

Joe Wicks

LEAN IN 15

Söö rohkem, treeni vähem, püsi heas vormis 15 minuti kavaga

21,25 

Joe Wicks, „The Body Coach“, on rahvusvaheline fenomen, kes alustas oma toitumis- ja treeningkava postitustega Instagramis 2014. aastal. Kehatreenerina soovis ta jõuda korraga rohkemate inimesteni, et päästa nad ebatervislike ja lühiajalise mõjuga dieetide küüsist. Tänaseks on tal tohutu järgijaskond kõikjal maailmas, ilmunud on mitu ülimenukat raamatut, tal on pildiliselt ette näidata tuhandete inimeste edulood. „Lean […]

Linda Gaylard

Tee

Omadused. Tõmmised. Rituaalid. Retseptid

21,90 

Avasta ideaalse tõmmise valmistamise saladused ja õpi, kuidas degusteerida teed nagu proff. Sukeldu teemaailma ja arenda oma kirg selle joogi vastu uuele tasemele. Uuri, kuidas teepõõsad, kasvutingimused, kasvatuspiirkonnad, saagikoristus ja teesegude kombineerimine mõjutavad igapäevase tee maitset, aroomi ja kvaliteeti. Raamatus on ka taimeteedele pühendatud peatükk ning üle 100 teeretsepti, mis viivad sind igapäevasest tassikesest teest […]

Estonian cuisine

Traditional and modern recipes

16,40 

Estonian cuisine has radically changed over the last hundred years, as have our eating habits, preparation technology and access to produce. The Estonian Food Academy started a contest called “Estonia’s New National Dish”, and its purpose was to bring forgotten dishes back to life but with a modern twist to see how the Estonian food […]

Tuuli Mathisen

Suupisted

19,90 

Suupistete raamat on käepäraseks abiliseks kõigile neile, kellele meeldib külalisi võõrustada ja kellel kipub vahel nappima ideid, mida lauale panna. Selleks et teha maitseküllane ja värvikirev suupistelaud, ei pea tundideks kööki sulguma või muretsema kiire rahakoti tühjenemise pärast. Ideid ja põnevaid kooslusi leiab siit raamatust nii selleks puhuks, kui külaliste saabumiseni on jäänud vaid loetud […]

Jessica Nadel

Roheline 24/7

23,20 

Avasta enam kui sada põnevat taimset retsepti kaneeli-rullkõrvitsa­vahvlitest ja päikese tervitamise smuutidest krõbedate kapsakrõpsude ja rabarbri-lehtpeedipirukani – rohelisi köögivilju on selle raamatu retseptides kasutatud põnevalt ja loominguliselt. Raamatu saja toitainerikka roa retseptis on kasutatud enam kui neljakümmend erinevat rohelist köögivilja (nii selliseid vanu lemmikuid nagu brokoli, lehtkapsas ja rullkõrvits kui ka vähem levinuid, nagu spirulina […]

Jeremy Pang

Lihtne Hiina köögi kursus

21,25 

„Lihtsas Hiina köögi kursuses” toob Aasia kokakunstile orienteeritud ­School of Wok’i asutaja Jeremy Pang autentsed Hiina maitsed sinu kodukööki. Raamatus on üksikasjalik ülevaade Hiina köögi kõigist olulistest tahkudest ja tehnikatest. Iga retsept on kirja pandud detailideni täpsete juhiste ning isiklike kogemustega vürtsitatud tähelepanekutega. Raskemini leitavate koostisainete asemel on välja pakutud ka midagi kättesaadavamat. Paljudele traditsioonilistele […]

Andra Kalda

Piparkoogimaitseline

17,40 

Kas oled tundnud piparkoogitainasse segatud värskelt jahvatatud vürtside aroomi? Kas oled kuulnud, kuidas kraanikausiserval pesemist ootavast potist kostab salajast krõbinat, mis annab märku, et selles potis on äsja siirupit keedetud? Kas tead, kui uskumatult lihtne on valmistada tõeliselt maitseküllast piparkoogitainast? Raamatust leiad hulgaliselt retsepte ja nippe, mis aitavad sul oma kööki ja koju mõnusat piparkoogiaroomi […]

Eva Pärtel

Küpsetaja käsiraamat

22,25 

Raamat õpetab samm-sammult, kuidas valmistada pärmi-, juuretise-, mure-, puru-, leht-, biskviit- ja keedutainast ning toorjuustukooke ja beseeküpsetisi. Peamiselt sisaldab see magusate küpsetiste retsepte, kuid peaaegu iga tainaliigi kohta on toodud ka üks soolane küpsetis. Lisaks leiab nippe ja soovitusi, kuidas tainategu paremini õnnestuks või mil moel retsepti põnevamaks muuta. „Soovin, et klassika tõuseks üha enam […]

Juta Raudnask

Tervislikud õlid ja äädikad

Teejuht põnevate maitsete maailma

19,30 

Kas tead: – miks tasub aed-mustköömneõli hoida varuks nii viiruste ajal kui reisile minnes? – et porgandiseemneõli kaitseb päikese eest? – mis on äädika ema ja äädika angerjas? – millist õli tuleks leivatainasse lisada, et leib kauem värske püsiks? – et kaktuseseemneõli ja kibuvitsaseemneõli võitlevad usinalt kortsude vastu? – millise õlirikka puu lehed on nii […]

Tareq Taylor, Kristina Taylor

Tareq. Lihtsad toidud

21,25 

Rootsi kuulus telekokk ja mitmete armastatud kokaraamatute autor, humoorikas ja võluv Tareq Taylor on sellesse raamatusse kogunud oma kõige südamelähedasemad retseptid, mille juurde ta ikka ja jälle tagasi pöördub. Jutt on hõlpsalt valmistatavast, isuäratava väljanägemisega toidust, mis on inspiratsiooni saanud nii tema enda aias kasvatatud kui ka loodusest korjatud metsikult kasvavatest taimedest. Viimastega katsetamisest on […]